2.1.1 Pares i fills

-->
Opinió compartida per tothom?

En tots els països les parelles sense fills són més felices que els pares. I si els enquestats admeten tenir algun fill amb problemes, llavors la puntuació de felicitat es desploma sense pal·liatius. (...) Quan els fills abandonen la llar paterna, la puntuació de felicitat dels pares es dispara.
[Els fills ho arreglen tot] Fals. En tots els països les parelles sense fills són més felices que els pares. I si els enquestats admeten tenir algun fill amb problemes, llavors la puntuació de felicitat es desploma sense pal·liatius.
Lluís Amiguet, entrevista a Bruno S. Frey, “Las parejas son más felices sin hijos que con ellos”, La Vanguardia 8-10-2009.


Els temes tractats en aquest apartat són:


            Risc de la sobreprotecció
            Síndrome de l'emperador

           Danys en els testimonis
           Violència domèstica
           Filosofia

         Política no convencional
         Sentir-se feliç
         Família o treball, per a les dones


(...) El nen juga reptant al pare i la nena dominant-lo en jocs de rol.

Lluís Amiguet, entrevista a Louann Brizendine, "La fidelidad en él depende de un gen; en ella del día del mes", La Vanguardia 1-06-2010.




Abandonar la filla soltera embarassada és propi de cultures com la hindú o algunes musulmanes, on és habitual la barreja consanguínia.
Lluís Amiguet, entrevista a Robert Trivers, “L’homosexual transmet els seus gens per altres mitjans”, La Vanguardia 21-12-2017.