Massa immigració?


La queixa dels que ja hi són

Fins els mateixos 'rom' es queixen de l’arribada de cada cop més gitanos al gueto de Janos. (...)
Andy Robinson, Poscomunismo 'rom', La Vanguardia 10-11-2009.

Opinions a França
[un 22% dels] francesos (...) es declara a favor dels valors encarnats per Jean-Marie Le Pen,el veterà cabdill ultradretà. I encara es major l’adhesió a algunes de les seves idees clau: el 59% està d’acord en que hi ha “massa immigrants” i una majoria encara més ample (70%) el creu quan predica que “els valors tradicionals” no estan ben defensats. El recolzament a l’extrema dreta progressa entre comerciants i obrers, però també entre la gent més jove.
Joaquín Prieto, Uno de cada cuatro franceses comparte las ideas ultraderechistas de Le Pen, El País 11-12-2003.

Dramatització exagerada
El document, presentat pel president de la comissió [de Llibertats Públiques del Parlament Europeu] (...) i aprovat per 35 vots contra 12, acusa a institucions i mitjans de comunicació de tractar el fenomen migratori  amb “dramatització exagerada i exasperada”, el que contribueix a que “es mantingui l’alarma social creada per justificar el paquet de seguretat i les ordenances d’emergència”.
Miguel Mora, La cacería ha empezado, El País1-02-2009.

Opinió a Alemanya
“La meva proposta seria: cap entrada (d’immigrants) més, excepte per als que estan qualificats i tenen perspectives”.
“Els turcs (...) estan conquerint Alemanya igual que els kosovars van conquerir Kosovo; mitjançant una alta natalitat. M’encantaria si fossin com els jueus d’Europa de l’Est, que tenien un coeficient d’intel·ligència un 15 % per sobre dels alemanys, però no amb grups que no accepten la integració i que costen molts diners”.
(...) “Qui sigui capaç de fer coses o aspirin a fer-les, benvinguts, els altres que se’n vagin a una altra banda”.
Rafael Poch, Un xenófobo en el Bundesbank, La Vanguardia 7-10-2009.