Noves parelles

Les persones, després d’una separació, tenen l’oportunitat de crèixer en molts aspectes, inclòs el sexual(...)
Una de les maneres d’evitar l’angoixa enfront d’una nova parella és no fer comparacions, tant en el personal com en el sexual. No s’ha de viure del passat, estar recordant o comparant és una mala idea(...)
Les pors són lògiques, degut a que en totes les separacions batega sempre una idea de fracàs personal, i per tant ens enfrontem a una segona parella amb por a tornar a fracassar. Això té avantatges  i inconvenients. Per una banda, anima a cuidar molt més a la nova parella per no cometre els mateixos errors. Però també hom és més exigent, ja no et ‘conformes’(...)
Un pas imprescindible per afrontar una nova parella és reflexionar sobre el passat. I abans d’establir una nova relació cal tancar el capítol anterior(...) Una bona base per tornar a començar és veure quin ha estat el nostre paper, en el bo i en el dolent,en què hem contribuït a que funcioni bé o malament(...) Moltes persones  no fan aquesta reflexió i repeteixen. Tornen a caure en les mateixes actituds, cosa que els pot dur a experimentar, novament, una situació negativa amb una nova parella.
Marta Arasanz, Àngels Marín, Casi como la primera vez, Magazine 20-01-2008.