Atracció



Persones atractives
Les persones considerades com atractives tenen una major relació amb pares i professors, fan més amics, guanyen més diners i practiquen sexe amb major freqüència i amb persones més belles (...). Els éssers humans comparteixen una mateixa noció de bellesa i coincideixen a l’hora de discernir entre què és atractiu i què no...
Els nostres cervells han estat dissenyats per detectar i considerar sexualment atractius aquells estímuls que són indicadors d’un major potencial reproductor...
Els homes aprecien aquelles característiques físiques que es correlacionen amb la joventut, com el nas, les orelles i la barbeta petites, els llavis gruixuts i la pell llisa(...)cintura estreta i malucs amples (...). Aquests trets venen determinats pels estrògens...
En el cas de les dones, és més complex establir un patró comú ja que (...) s’ha provat que aquestes canvien de preferències depenent del moment del cicle menstrual. El que si sembla clar és que elles són molt més selectives a l’hora d’escollir i que prioritzen factors com els valors o els recursos abans que la bellesa...
Una altra característica que sembla que tots els humans aprecien .. és la simetria bilateral (...) i uns trets proporcionats i en harmonia amb el conjunt...
Sí hi ha variacions culturals respecte al color de la pell, la grandària dels pits o la quantitat de greix corporal...
Els homes solen sentir-se atrets per dones de la seva edat o més joves, mentre que elles es decanten pels madurs, encara que està més repartit (...)[el seu origen rau en] el fet que a certa edat les dones deixen de ser fèrtils; i la tendència d’elles a buscar protecció en la parella...
El caràcter i les preferències individuals són el que acaba per determinar el tipus de persona que ens agrada(...)La personalitat és tan important que fa que trobem atractives persones físicament molt diferents (...). Qualitats com la vitalitat, la saviesa, la bondat, l’enginy o la generositat fan atractiva una persona.
L’atractiu resideix en una bona part en l’actitud, i per a que aquesta sigui positiva s’ha de tenir una bona autoestima i transmetre seguretat en un mateix(...).
L’atractiu també varia depenent del tipus de relació que es busca(...).
Rosa Lecina, ¿Qué nos hace atractivos?, ES 4-10-2008.

Atracció sensual
Per ser sensuals, primer cal desitjar-ho. (...) les persones serenes i segures de si mateixes són atractives de per si. Transmeten energia positiva. I això és un gran punt a favor.
(...) Les dades semblen indicar que els xicots es fixen en els pits, les corbes i el cul , a més de la capacitat de seducció i el toc femení, mentre que elles, més pendents del ulls i de les espatlles amples i mentó prominent, estarien més interessades en la confiança i seguretat que ells són capaços de transmetre. (...) És essencial sentir-se a gust amb el físic que hom té. (...).
“El magnetisme d’una persona radica en que prop d’ella ens sentim millor que quan hi estem lluny (...)”. (...) saber mantenir una conversa interessant és molt atractiu.
“(...) Ja que l’home té una notable sensualitat visual i se sent atret per l’aspecte exterior de la dona, ella cerca mostrar-se bella, agradable i atractiva amb els mitjans que té a la seva disposició com la roba o el maquillatge”.
(...) “Les dones, en canvi, són més selectives i valoren tots els aspectes d’un home: la bellesa, l’audàcia, l’atractiu i també altres coses com el poder o la riquesa i, finalment, qualitats interiors com el valor, la sinceritat o l’esperit d’aventura. Algunes vegades, ella tendeix a menystenir a l’home feble, queixós, aquell que es lamenta i diu sempre sí. Recordem que la dona vol ser sempre ella la que escull, la qui decideix, però, al mateix temps, vol lluitar contra una voluntat masculina que cerca seduir-la”. Per la seva banda, “ells cerquen ser valorats, escoltats, admirats i notar en la mirada femenina una reafirmació del seu poder i un reconeixement de la seva intel·ligència” (...).
Així que ser sexy pot significar coses diferents, segons parlem d’homes i de dones. Les seves expectatives i els seus llenguatges són diferents. No obstant, hi ha unes pautes que valen per ambdós. Està comprovat que per ser atractiu cal mirar als ulls, somriure, dur una roba en la qual hom se senti a gust i tenir cura del llenguatge no verbal. (...).
(...) parlar d’atractiu personal enlloc de sensualitat (...) és un concepte més complet. (...) “Potser el més important en la seducció és aconseguir que els altres se sentin a gust amb tu. (...) potser és més important saber escoltar o preguntar que deixar anar grans discursos. A la gent l’agrada que mostris interès per ella. Per ser atractius (...) cal prestar atenció a qui t’embolta (...)”.
(...) Mantenir una mica de misteri també és molt sexy. (...) l’estat de suspense és essencial durant el procés. Cal crear incertesa, neguit i una certa desconfiança sobre el què hi haurà al final del camí. (...) Una persona que sap estar sola és sexy, és atractiva en la seva manera d'estar” (...).
(...) aquesta és la recepta: tenir curiositat i ganes de viure, destinar un temps reservat per a un mateix i als seus interessos, a més de conrear la capacitat d’enriure se’n de un mateix ... Tot això l’ajudarà a prendre consciència de qui és, sense estar sempre pendent de l’aprovació dels altres.
Piergiorgio M. Sandri, Tú también eres sexy (si quieres), ES 15-08-2009.