En unes jornades celebrades a Gènova [convocades pel Grup Assessor sobre Ciències de la Vida (EGLS) de la CE](...) personalitats de la biomedicina, la filosofia, la sociologia, la política i l’art han explorat territoris de confluència i de conflicte –o incomprensió- entre sí.
La biologia contemporània (...) ve aportant un gran volum de dades al que tradicionalment ha estat la misteriosa essència de l’ésser humà.
“Avui no podem parlar de recerca sense tenir en compte el que és capaç o incapaç la ciència d’assolir, els avenços científics i mèdics han millorat tremendament la nostra qualitat de vida, però també han creat molts dilemes socials i morals, l’impacte d’aquests avenços en la societat i cultura europees no pot ser ignorada”.
(...) “No es tracte només d’explicar els fenòmens, sinó d’intervenir en el món, modificar-lo i produir coses noves”(...) En quant al sentit, la direcció i les opcions del progrés (...)”La diferència entre ‘ser’ i ‘haver de ser’ no existeix en la natura, sinó només en l’home”.
(...) la ciència avança vers el desconegut, però quan més s’avança, més cal pensar en l’impacte en l’organització social (...)
[Sobre] la qüestió de l’acceptació social de la ciència (...). els ponents van estar d’acord en la necessitat de fer participar a la societat tan aviat com sigui possible en les implicacions de l’avanç.
Alicia Rivera, Científicos y humanistaas exploran confluencias en la sociedad actual, El País 31-03-2004.