[la idea més brillant de la història ha estat] l’experiment. La idea de manipular la natura per descobrir la ciència ens va alliberar de la superstició:ens ha fet qui som. [I la segona idea] la de l’ànima, però només fins que la de l’experiment la va superar. Són les dues grans idees de l’home i, com ja haurà apreciat, radicalment oposades. Genials. La raó –la ciència- arrabassa a l’ànima –la Església- el seu territori poc a poc i aquest espai arrabassat és la mesura del progrés humà.
Lluís Amiguet, entrevista amb Peter Watson, “Sólo quien es culto tiene auténtica vida privada”, La Vanguardia 1-09-2008.
(...) vaig començar a experimentar en mi mateix coses que no podia explicar amb el que sabia. Visions remotes, imposició de la ment sobre la matèria: vaig descobrir poc a poc que la nostra consciència interactua amb el món material. (...) Crec que hi ha raons més enllà de la raó. (...) Que la nostra consciència és molt més poderosa del que la ciència convencional està disposada a admetre. (...) Vaig estar a la Índia i Orient, on no neguen per sistema el que no poden explicar ni s’empenyen en negar l’evidència quan no l’entenen, i, poc a poc, em vaig anar adonant que, si volia servir a la veritat, hauria de deixar de dedicar-me exclusivament a la ciència convencional.
(...) en un moment determinat va ser més important ser honest que treballar en un lloc en el qual es negava el que jo experimentava. Que el mètode científic sigui incapaç d’explicar un fenomen no vol dir que no existeixi.
A vegades s’ha d’escollir entre la teva carrera i la veritat i la veritat és ara l’única carrera que m’interessa.
Lluís Amiguet, entrevista a Brian O’Leary, “Hay razones más allá de la razón”, La Vanguardia 31-07-2009.